Tidligere i høst testet vi i Overhalla ca. 30-35 personer per uke. Etter smittetilfellene den siste uka har det vært et stort arbeid med smittesporing. Mandag og tirsdag denne uka testet vi ca 45 personer hver dag. I dag onsdag er vi nede på 12 personer som er testet. Det er også planlagt flere tester utover i uka som oppfølging av de som er i karantene etter karantenesituasjonen ved Olav Duun videregående skole i Namsos.

Helsetjenesten følger opp de seks som har Covid-19. Disse har så langt milde symptomer. Flere av de som er i karantene blir ferdige med sin karantene i løpet av de nærmeste dagene.

Akkurat nå opplever vi å ha god oversikt over de tilfellene som er kjent og de som er i karantene. Dette bildet kan likevel endre seg fort, som vi har sett.

Du kan også bidra!
I den situasjonen som nå er lokalt er det fortsatt avgjørende at vi alle må forsøke å begrense antall nærkontakter. Vi må også fortsette å være nøye med å holde god avstand og håndhygiene. Får man en luftveisinfeksjon med feber, hoste, tungpustethet, tap av smak- og luktesans, sår hals, eller føler seg syke, så hold deg hjemme og ta kontakt med koronatelefonen for å vurdere testing for Covid-19.