Allerede sist vinter kom det påmelding fra LS2018 til ordfører der egen mentor fra lokalt skytterlag skulle bidra med opplæring, våpen og bekledning til trening og til selve skyte-duellen.

I Overhalla ble verdensmester, Europa-mester og to ganger skytterprins Hans Bakken satt på oppgaven som mentor.

«Jeg skjønner godt at Hans har mer eller mindre fast plass på kongelaget under landsskytterstevnet. - Makan til idrettsmann!» sier Per Olav Tyldum.

Hans er en etterspurt utøver og instruktør både i skyttervesenet og i forsvaret landet over. Med en mentor av et slikt kaliber følte nok ordføreren et visst ansvar for å yte sitt beste i konkurransen. «Jeg kjente godt på nervene før skytingen startet. Her bør jeg levere gode resultater! Når skytingen startet, fikk jeg faktisk til å slappe helt av og fokusere på oppgaven som Hans hadde gitt meg». Evnen til å stenge resten av verden ute og kun fokusere på oppgaven, var nok Hans' viktigste råd. 

«Jeg fikk utfordret komfortsonen maksimalt, men du verden, det var gøy!» sier en svært fornøyd Per Olav Tyldum. Ordføreren kom på andre plass av i alt 36 skytter i «ordførerklassen». Han gir mentoren æren for plasseringen!

Skytingen var naturligvis i fokus denne dagen, men ordførerne fikk innblikk i arrangementet og den store, nasjonale folkebevegelsen. Det årlige Landsskytterstevnet har utviklet seg til å bli Norges mest moderne sportsarrangement. I tillegg orienterte forsvaret om en rekke aktiviteter på Værnes og ikke minst om den kommende NATO-øvelsen som starter i løpet av høsten.

Per Olav Tyldum takker Hans for veiledningen, og oppfordrer folk til å kontakte skytterlagene i Overhalla. Skyting er en aktivitet som kan passe for mange!