Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Kvinne bananplantasje

Overhalla er Fairtrade-kommune

Overhalla kommunestyre har vedtatt å støtte Fairtrade.

I Klima- og miljøplan 2014-2019 legges det forsterket vekt på at kommunen tar samfunnsansvar og bidrar til bærekraftig utvikling og etisk og miljømessig innkjøp er et satsingsområde.

Kjøkkenpersonalet_ansikter

Økologisk mat

Overhalla storkjøkken er Debio-godkjent! Overhalla kommune deltok i ØkoLØFT som var et 2-årig landsdekkende prosjekt med målsetting om å øke produksjon og forbruk av økologiske matvarer. Kjøkkenet leverer dermed økologisk mat og har fokus på både miljø og ernæring.

Jorden i et blad

Grønne reiser

Klima- og energiplan 2008-2019 sier at utslipp fra kommunal tjenestetransport og fra kommunale arbeidstakere på reise til og fra jobb skal reduseres.
Les retningslinjene for Overhalla kommunes reisevirksomhet

Miljøsertifisert kommune

Pr juni 2013 er det 5 kommuner i Norge som er miljøsertifisert etter ISO 14001-standarden. Kommunene er for uten Overhalla, Trondheim, Namsos, Melhus, Asker og Bærum.

Sommerfugl blad klima

Klima- og miljøplan

Klimaendringene er en av vår tids største utfordringer og kommunene har flere roller som er viktige for å møte utfordringene.

Kommunestyret vedtok 16.06.14 revidert Klima- og miljø plan for Overhalla kommune 2014 – 2019. Mange tiltak er gjennomført siden første versjon av planen ble vedtatt i 2009, og den reviderte planen strekker seg videre mot enda mer ambisiøse mål og tiltak.