Dersom du er definert som nærkontakt til en smittet person skal du i karantene. Som en følge av de siste smittetilfellene i Overhalla er nå mange personer satt i karantene i ti dager etter siste kontakt med den smittede. Selv om de i karantene tester seg og får negativt svar, skal de fullføre karantenetiden

De som bor sammen med eller har møtt en person som er i karantene, skal følge rådene som gjelder for den generelle befolkningen. De kan dermed dra på jobb og skole som normalt.

Dersom du er i karantene og får symptomer, skal du behandles som sannsynlig smittet. Da skal du være isolert, og det er i tillegg anbefalt at husstandsmedlemmene dine er i karantene fram til det er avklart at du ikke har koronasmitte.


Vi kan alle bidra!

Det er viktig at alle som får en luftveisinfeksjon med feber, hoste, tungpustethet, tap av smak- og luktesans, sår hals, eller føler seg syke, tar kontakt med kommunen på koronatelefonen for å blir testet for Covid-19.

Vi anbefaler alle innbyggere å begrense antall nærkontakter utenom din egen husstand. Vær nøye med å følge avstandskrav og håndhygiene.
 

Har du spørsmål?

Ta kontakt på koronatelefonen.
 

Illustrasjon om avstand FHI