Økologisk mat er bra for miljøet. Økologisk dyrking framfor konvensjonelt jordbruk bidrar til at arter ikke dør ut, at jorda holdes i god økologisk balanse og at gift ikke blir spredd i naturen. I tillegg til de som dyrker maten, trengs økologiske forbrukere. Og vi trenger folk som går foran og viser at det går an å satse på økologisk mat.

Det er bra for miljøet at bønder dyrker økologisk mat. Men det er også viktig at folk spiser økologisk mat.

Overhalla storkjøkken er Debiogodkjent (sertifiseringsordning for foredling/omsetting av økologisk mat). Det har de vært siden 2009. I starten var 12 % av maten de lagde økologisk. Andelen har økt for hvert år. I fjor (2013) var 30 % av maten økologisk. Det er helt fantastisk! Og de stopper ikke der! Ambisjonen er at 35 % av maten skal være økologisk i år, og øke enda mer neste år.

Dette er en enestående innsats for miljøet. Det å vise at det går an å kjøpe inn, lage og servere økologisk mat er bra for naturen og menneskene. 

Gratulerer!

Miljøpris 14.jpg
Fv: Ann Gregersen (Overhalla SV), Grete Moa, Sonja Holberg, Gunhild Moa og Therese Solheim Ruså.