Frivillige lag og foreninger som driver aktivt kulturarbeid, utgjør en av Overhalla kommunes viktigste ressurser for å nå kulturpolitiske mål. For den enkelte overhalling gir frivilligheten rom for utvikling og utfoldelse, ut fra den enkeltes interesser, evner, forutsetninger og kreativitet, noe som har stor betydning i et folkehelseperspektiv. Frivillige lag og foreninger representerer et vell av møtearenaer og fellesskap, og har derfor særdeles stor betydning med tanke på å skape tillit og gode relasjoner mellom mennesker, noe som er forutsetningen for et godt og inkluderende lokalsamfunn.

Vi oppfordrer søkere til å være spesielt oppmerksom på kategori 1 i kriteriene! Inkluderingsarbeid omfatter alle som flytter til Overhalla uavhengig av hvor man kommer fra. Målet er at alle våre innbyggere finner en arena der de kan bli kjent med andre og finne sin plass i lokalsamfunnet. Se prioriteringskrav.
 

Søknad

Søk via elektronisk søknadsskjema innen 1. mai.

Formål

Målet med tilskuddsordningen er å stimulere til utvikling av et variert, aktivt og inkluderende kulturliv i Overhalla kommune.
 

Mottakere

Lag, organisasjoner og grendehus/kulturbygg med tilhørighet i Overhalla. Lag og organisasjoner som er tilskuddsberettiget i flere kommuner får beregnet tilskudd ut fra medlemsmasse og aktivitet i Overhalla.
 

Søkere prioriterer seg selv innenfor følgende kategorier:

  1. Inkluderingsarbeid (mangfold, integrering og bredde)
  2. Barn og ungdom
  3. Idrett
  4. Musikk/teater/kunst
  5. Eldre/funksjonshemmede
  6. Kulturvern
  7. Grendehus/kulturbygg
  8. Andre tiltak
     

Les de fullstendige retningslinjene for tildeling av kulturmidler her